Netida TravelNetida Travel

5 napos francia bortúra Burgundiában, Lyontól Dijonig, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállásokkal, pincelátogatásokkal és borkóstolókkal, idegenvezetéssel

5 napos francia bortúra Burgundiában, Lyontól Dijonig, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállásokkal, pincelátogatásokkal és borkóstolókkal, idegenvezetéssel

Akár már:

545.000 Ft / Fő -től

Fontos

Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak.Kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 33274

Ismerkedj Burgundia legfinomabb boraival és gasztronómiai ínyencségeivel, Lyontól Dijonig!

Időpontok

  • 2026.10.07 - 2026.10.11.: 545.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az Easyjet repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 45x36x25 cm-es kézipoggyásszal, melynek értéke: kb. 70 000 Ft
  • 1 éjszakát Dijonban, 3*-os szállodában reggelivel
  • 2 éjszakát Beaune-ban, 3*-os szállodában reggelivel
  • 1 éjszakát Lyonban, 3*-os szállodában reggelivel
  • A program szerinti pincelátogatásokat és borkóstolókat
  • Az autóbusz közlekedést
  • A belépőket
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,8%
  • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő) 10 Eur/fő
  • Borravalót kb. 15 EUR / fő
  • BBP utasbiztosítás

Felár

  • Feladható poggyász igényelhető
  • Nagylábterű ülés elsőbbségi beszállással és nagy kézipoggyásszal igényelhető
  • Fakultatív vacsora (3. nap) 28.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár 105.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Genf - Dijon (200 km)
Elutazás Budapestről az Easyjet járatával. Érkezés Genfbe, majd utazás Dijon felé. Burgundia borvidéke a közelmúltban felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Dijon és Beaune városok közötti terület történelmi szőlőbirtokaival és különleges klímájával egyedülálló a világon. Az itt termelt borok a legjelentősebbek és a legdrágábbak közé tartoznak Franciaországban és a világon, többek között a Romanée-Conti, a Vosne-Romanée vagy a Montrachet. Burgundiában csak kevés szőlőfajtát termesztenek: a fehérborokhoz a chardonnay és az aligoté fajtákat, a vörösekhez pinot noirt és gamay-t.

A kora esti órákban érkezünk Dijonba, a szállás elfoglalása (1 éj).

Szállás: Ibis Dijon Centre Clemenceau 3* 

2. nap: Dijon - Beaune (60 km)
Reggeli után az egykori Burgundi Hercegség fővárosával, Dijonnal ismerkedünk meg, mely egyben a világhírű Burgundiai borvidék északi végpontja is. Dijon Franciaország egyik legvonzóbb városa. Napsütötte terei, facölöpös házikói, középkori épületei bájos hangulatot árasztanak. Már a római időkben létesült itt egy vár, Divió néven.

Gyalogos városnézésünk során számos műemléket látogatunk meg. A félkör alakú központot (Place de la Libération) a 17. században alakították ki.  Sétánk közben bemegyünk a három szárnyból álló, Merész Károly és elődeinek egykori palotájába (Palais des ducs et des États de Bourgogne), melyben ma a Szépművészeti Múzeum kiállításai találhatók. Érintjük a 14. századi Église Notre Dame templomot, melynek egyik kápolnájában található a 11. századi  Fekete Madonna fa szobor, amely az egyik legrégebbi ilyen alkotás az országban.  Ezután a 13. században épült, három tornyú Cathédrale St Bénigne-t látogatjuk meg. A katedrális jellegzetessége a közel 100 m magas huszártorony. 

Városnézés közben rövid szabadidő, ebédelési lehetőség egyénileg, melynek során felfedezhetjük Burgundia zamatos gasztronómiai ízvilágát.

Délután elkezdjük burgundiai utazásunkat a Cote-de-Nuits borút mentén. Elsőként a Domaine du Clos St Louis pincészetbe látogatunk, ahol a pincészet 4 féle borát kóstoljuk meg. 

A kóstolót követően a kora esti órákban érkezünk Beaune-ba, a szállás elfoglalása (2 éj), vacsora egyénileg.

Szállás: Sure by Best Western Centre Beaune 3*

3. nap: Beaune
Reggeli után a családi hagyományokat őrző, 1867-ben alapított, La Moutarderie Fallot tradicionális mustárkészítő üzembe látogatunk. Itt megismerhetjük a híres dijoni mustár készítésének folyamatát, majd meg is kóstolhatjuk, és vásárolhatunk az itt készült termékekből.

Ezután a burgundiai bortermelés központját, Beaune-t keressük fel. Megtekintjük a híres középkori kórházat (Hotel Dieu), mely Franciaország egyik legrangosabb történelmi műemléke, a gótikus építészet egyik remekműve. A kórházat a Száz éves háború vége előtt, 1443-ban alapították a sebesültek és a szegények megsegítésére. Sétánk során megtekintjük a lenyűgöző méretű (50 m hosszú, 14 m széles, 16 m magas) szegények termét, majd a hajdani konyhát, gyógyszertárat, és egyéb lakótermeket.

Az első szőlőültetvények 1457-ben kerültek ide, napjainkra pedig 60 hektáros birtokáról vált ismertté az egykori kórház. Minden évben, november harmadik vasárnapján itt tartják a világ egyik leghíresebb boraukcióját a régió nagy presztízsű boraiból. A múzeumi részben eredeti bútorok, kórházi felszerelések és eszközök láthatók.

Délután egy pincészetbe látogatunk. A látogatáson megismerhetjük a pincészet történetét, majd 5 féle, kiváló minőségű bort kóstolunk meg. Ezt követően szabadprogram, és fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben. 

4. nap: Beaune - Lyon (200 km)
Reggeli után Lyon felé utazunk. Útközben a Burgogne vidék déli területén található, Antonin Rodet családi birtoknál állunk meg, ahol 1875-óta foglalkoznak bortermeléssel. Séta az ültetvények között, majd a Burgundiai borvidék legjobb, Premier Cru és Grand Cru borainak kóstolása (5 bor) sajt és felvágott kíséretében. 

Közel 1,5 órás buszozást követően érkezünk A les Roches Bleues pincészetbe, ahol a pincelátogatást követően 5 bort és házi készítésű kenyeret kóstolunk. Az utolsó birtok gyönyörű környezete és kiváló borai méltón zárják burgundiai kalandozásunkat.

Tovább indulunk Lyonba, a gasztronómia fővárosába. Panorámás buszos városnézés során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a románkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame Du Fouriére bazilikát.

Az autentikus lyoni konyha nagyban meghatározza a tradicionális francia konyhaművészetet. A lyoni bouchon éttermek olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon érezze magát! A városban számos Michelin étterem is található, de a helyi bouchonokban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal… Az ételeket zamatos borok kísérik: Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kiváló borai. Szállás Lyonban (1 éj). Vacsora egyénileg.

Szállás: Ibis Styles Lyon Centre Part Dieu 3*

5. nap: Lyon - Genf (150 km) - Budapest 
A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk. 1859-ben épült fel Lyon első fedett piaca. Azóta többször felújították az épületet, mely néhány éve kapta a „Les Halles de Lyon – Paul Bocuse” nevet, a gasztronómia papjaként és a konyhaművészet örök nagyköveteként is emlegetett híres chefről, Paul Bocuseról. Itt minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradicionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alapanyagokat. Továbbá nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál kóstolni is lehet. Ezután rövid szabadprogram, majd transzfer a genfi repülőtérre. Hazautazás az Easyjet menetrend szerinti járatával. Érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Ajánlatkérés


    Kérjük az alábbi paraméterek megadásával járulj hozzá, hogy az igényeidhez legjobban illő ajánlatot adhassuk: ellátás (all inclusive, félpanzió, önellátás), parkolási lehetőség, egyéb speciális feltétel, kérés, igény. Minél részletesebb információt kapunk, annál gyorsabban tudunk segíteni!