Netida TravelNetida Travel

5 napos gasztronómiai körutazás Baszkföldön, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, reggelivel, kóstolókkal, főzőtanfolyammal, idegenvezetéssel

5 napos gasztronómiai körutazás Baszkföldön, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállásokkal, reggelivel, kóstolókkal, főzőtanfolyammal, idegenvezetéssel

Akár már:

920.000 Ft / Fő -től

Fontos

Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak.Kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 33274

Kóstold meg és készítsd is el a legjobb baszk fogásokat, kóstold meg a mennyei borokat és a híres Serrano sonkát!

Időpontok

  • 2025.09.25 - 2025.09.29.: 920.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel és 1 db max. 23 kg feladott poggyásszal (melynek értéke: kb. 190 000 Ft)
  • a szállást 4*-os belvárosi szállodákban
  • 4 alkalommal reggelit
  • 3 alkalommal ebédet
  • a sétát és bevásárlást egy piacon, helyi szakáccsal
  • a főzőtanfolyamot egy zárt Sociedadban
  • a látogatást egy sólepárlóban
  • a pincelátogatást borkóstolóval (3. nap)
  • a sajtkóstolót egy sajtüzemben
  • a serrano sonkakóstolót egy manufaktúrában
  • a buszos közlekedést a programok során
  • a városnézéseket
  • a magyar idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 10 EUR / fő
  • a belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 25 EUR / fő
  • a borravalót (helyszínen fizetendő) kb. 20 EUR
  • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,8%
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár májusban 140 000 Ft
  • Egyágyas felár szeptemberben 160 000 Ft
  • Egyéni vacsorák: kb. 30-50 EUR naponta, amennyiben erre van igény, de egész nap folyamatosan eszünk, iszunk, kóstolunk, így ezt kevesen veszik igénybe.

Program

1. nap: Ongi etorri Euskal Herrira, Üdvözöljük Baszkföldön! - Budapest - Bilbao
Ez itt nem Észak-Spanyolország. Ez Baszkföld. Megérkezett az országba, ahová a világ legjobb séfjei  tanulni, Európa legkülönlegesebb konyháinak titkait ellesni járnak! Melyek egyszerre egyszerűek és kifinomultak. Látja, hogy a baszk nyelv mennyire nem hasonlít semmihez? Már a bilbaói reptéren kezdhetünk hozzászokni, ahová a kora délutáni órákban érkezünk. Innen először a 6500 éves múltra visszatekintő, természetes módon kialakult sólepárlóhoz utazunk, ahonnan a leghíresebb Michelin-csillagos éttermek séfjei szerzik be a kiváló minőségű sót. Amellett, hogy kóstolunk és vásárolunk, megérthetjük, hogy mennyi munkával kerül ez a fűszer az asztalunkra és ízesíti meg az életünket. Innen Rioja borvidék fővárosába, Logroñoba megyünk. Miután lepakoltuk a csomagjainkat, belevetjük magunkat a Calle Laurel nyüzsgő esti forgatagába, ahol a pintxo bárok egymást érik. Ami Spanyolország többi részén a tapas, az itt a pinxto – csinos, már-már művészi módon tálalt falatkák. Minden bárnak megvan a saját különlegessége, így nekünk nincs más dolgunk, csak kóstolni és kóstolni… (egyéni vacsora) (2 éj)

Tervezett szállás: Hotel Bracos 4*

2. nap: Ízorgia kultúrával fűszerezve
Szokták mondani, hogy „Rómában tégy úgy, mint a rómaiak”. Ezt megfogadva, mi is átvesszük a baszk életérzést és belemélyülünk az élet totális élvezetébe…

Útközben kitérőt teszünk San Millán de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 6. században épült San Millán de Suso és a 11. században épült San Millán de Yuso kolostoregyüttest, amelyek a Világörökségi listán is szerepelnek.

A Suso (ókasztíliai nyelven: felső) kolostor azokból a barlangokból nőtt ki, ahol a San Emilián pásztort követő remeték éltek a 6. században. Az eredeti, 537-ben alapított monostort többször kibővítették az ott élő szerzetesek. A szent sírja is itt található. A Suso kolostor történelmi jelentőségét azoknak a kézírásos emlékeknek, kódexeknek köszönheti, melyeket a sírban találtak meg. Ezek a dokumentumok a spanyol és baszk nyelv legrégebbi írásos emlékei. A 11. században ebből a virágzó szerzetesi közösségből nőtt ki az újonnan épült Yuso (ókasztíliai nyelven: alsó) kolostor, melynek könyvtárában akár 60 kilós, 2000 marha bőréből készült kódexeket is láthatunk.

Stílusos helyszínen fogyasztjuk el tipikus riojai ebédünket, majd egy családi manufaktúrába látogatunk, ahol közel 120 éve készítik a kiváló minőségű serrano sonkákat. A hegyekkel körülölelt völgyben található üzem mikroklímája kiválóan alkalmas a fehér sertésből készített, levegőn szárított és érlelt sonkák előállítására.

Este egy Michelin-tányéros étterem híres séfje főz ránk. 

3. nap: Lehet ezt még fokozni?
Franciaország és Olaszország után Spanyolország a világ harmadik legnagyobb bortermelője. Legismertebb borai innen, Rioja vidékéről származnak. Csak errefelé 567 „bodega” verseng a borkedvelők kegyeiért, így számos igazán különleges pincét találunk. Ilyen a 19. század közepén alapított Marques de Riscal borászat is, ahol remekül megfér egymás mellett a hagyomány és a hipermodern környezet. A pincerendszer fölé, Frank O. Gehry sztárépítész által tervezett, fémszalagokkal betekert szállodaépülettől eláll a lélegzet. De nem a külcsín miatt látogatunk ide, hanem hogy díjnyertes borokat kóstolhassunk.

Bor mellé sajt is dukál… az eredetvédett Idiazabal sajt Baszkföld juhtejből készült különlegessége, melyet egy családi sajtüzemben ismerhetünk meg közelebbről.

Késő délután érkezünk a gasztronómia fővárosába, San Sebastianba, mely – azon kívül, hogy 18 Michelin csillaggal büszkélkedhet - Európa egyik legdivatosabb és legdrágább tengerparti üdülőhelye is. Itt áll a spanyol királyok egykori rezidenciája, a Miramar palota, és az egész belvárost egyfajta elegancia jellemzi. A kagyló alakú, látványos tengerparton is érdemes sétálni. A kíváncsiak folytathatják az estét a Fermin Calberton utcán, ahol a legjobb bárok és éttermek találhatóak. (1 éj)

Tervezett szállás: Hotel Silken Amara Plaza 4*

4. nap: Közös főzés egy Sociedadban
San Sebastian nem véletlenül a gasztronómia fellegvára: a friss baszk alapanyagok változatossága bárkit megihlet, és ha emellé még tehetség és kreativitás is társul, garantált a siker. Így mi is az alapoknál kezdünk – egy helyi séf kíséretében a piacra látogatunk, ahol megtanulhatjuk, hogy mi alapján válogatja össze a hozzávalókat, illatolunk, kóstolunk, beszélgetünk a termelőkkel. Amit megvettünk, el is készítjük egy Sociedadban, mely egy zárt gasztroklub a 19. századból. Sem a turistákat, sem pedig a feleségeket nem látják szívesen, de szerencsére vannak kapcsolataink… Hogy alakultak ki a Sociedadok? Úgy, hogy a férfiak el akartak rejtőzni az asszonyaik elől. Béreltek egy konyhát, jobb esetben olyat, melyhez borospince is tartozott és a barátokkal közösen főztek, beszélgettek - így szerezve egy tartalmas görbe estét maguknak. Velünk ma kivételt tesznek. 

A rendkívüli ebéd után Bilbaoba utazunk. A Las Siete Calles, az 1400-as évekből származik. Egykoron mindössze ez a hét utca jelentette Bilbaot, mely vitathatatlanul a város legszínesebb része. A számos üzlet, vendéglő és remek pintxo bár mellett múzeumok, templomok és Európa legnagyobb fedett piaca (Mercado de la Ribera ) is itt található.  (1 éj)

Tervezett szállás: Hotel Ilunion San Mamés 4*

5. nap: Hurrengo arte! Viszlát Baszkföld! - Bilbao - Budapest
A délelőttöt Bilbao további megismerésével töltjük. Kulturális és kulináris gazdagsága ellenére a legtöbb turista a Guggenheim Múzeum miatt érkezik Bilbaoba. Kétségtelenül a 20. század egyik leglátványosabb építészeti alkotása az ezüst pikkelyekkel fedett, hajót formázó múzeum, mely Bilbao hajógyártási, kikötői múltjára és a tengernek, a baszkok életében betöltött szerepét szimbolizálja(egyéni látogatás).

Miután megtöltöttük a bőröndjeinket a legjobb sajtokkal, sonkával, a Vizcayai-öbölből származó szardellával, 1-2 üveg borral, kézzel készített édességekkel, a repülőtérre megyünk, és Budapestre repülünk.

Őszi utunkon a programok sorrendje megfordul, és a Guggenheim Múzeum kültéri művészeti alkotásaiban gyönyörködünk majd. 

Jó utat kívánunk!

Ajánlatkérés


    Kérjük az alábbi paraméterek megadásával járulj hozzá, hogy az igényeidhez legjobban illő ajánlatot adhassuk: ellátás (all inclusive, félpanzió, önellátás), parkolási lehetőség, egyéb speciális feltétel, kérés, igény. Minél részletesebb információt kapunk, annál gyorsabban tudunk segíteni!