Netida TravelNetida Travel

Barcelona (Spanyolország)

 

Általános tájékoztató

Barcelona a Földközi-tenger partján található. Az agglomerációival együtt mintegy 5 milliós lakosságszámú, mediterrán világvárosban rendezték az 1992-es nyári olimpiai játékokat.

Katalónia központja évről-évre egyre több turistát csalogat, ami nem csoda, hiszen építészete, gasztronómiája és kulturális élete együttesen ideális helyszínné teszik egy emlékezetes vakáció eltöltésére.

A várost sokan az egyik legélhetőbbnek tartják Európában. Mesés partszakaszai napozásra, fürdőzésre csábítanak, parkjaiban pedig igazán jól eshet egy-egy délutáni szieszta. Sétálóutcái, gyönyörű épületei mind-mind barangolásra hívnak.

 

Kultúra és látnivalók

 

Barcelona az egyik legnépszerűbb mediterrán város. Varázslatos tengerpartja mellett számtalan látnivalóval (pl. Park Guell, Tibidabo vidámpark, stb.), csodás terekkel (pl. Plaza Espana, Plaza Catalunya, stb.) és a híres La Rambla sétálóutcával hívogatja turisták sokaságát.

A város talán legfontosabb nevezetessége Antoni Gaudí fő életműve, a Szent Család-templom, a Sagrada Familia. Érdekesség, hogy az elképesztő szépségű, grandiózus bazilika építése 1883 óta folyik és a mai napig is tart.

Érdemes betérni az egyik étterembe egy fenséges paellára, és finom sört vagy bort kortyolgatva megtapasztalni az itt jellemző, semmi máshoz nem fogható életérzést. Különleges program lehet ellátogatni egy piacra is, ahol szinte édenkerti hangulat fogad, és megannyi friss gyümölcsöt vagy éppen tengeri finomságot kínálnak.

 

Szórakozás

Barcelona éjszakai élete igencsak pezsgő. Ha szeretnétek elmerülni a bárok, diszkók forgatagában, érdemes tudnotok, hogy a helyiek csak késő estétől kezdik a szórakozást, és az igazi bulik hajnaltól reggelig tartanak! Akik kicsit visszafogottabbak, azok számára egy esti városnézés is csodás élményeket tartogat!

A város a sportéletéről is kiemelkedően híres. Az FC Barcelona futballcsapata az egyik legjobb a világon. A legendás Camp Nouban olyan sztárok játékát lehet megcsodálni meccsnapokon, mint amilyen Lionel Messi vagy éppen Luis Suarez. Sőt, a klub kézi- és kosárlabdacsapatai is a nemzetközi elit megbecsült tagjai.

Találatok szűkítése

Acta Antibes Hotel**, Barcelona
Barcelona Spanyolország

0 reviews

Az Acta Antibes Hotel csupán 10 perces sétára van a Sagrada Familiától, de elérhető közelségben van a tőle a Katalónia

Ár (átlag / éj)47,500Ft MEGNÉZEM