Netida TravelNetida Travel

Bécs (Ausztria)

Általános információ

Bécs Ausztria fővárosa, az ország kulturális és kereskedelmi központja. Történelmének, számos kulturális és művészeti értékének köszönhetően egyike Európa legkedveltebb idegenforgalmi célpontjainak.

Budapesthez hasonlóan közel 2 millióan lakják. Kedvező elhelyezkedésű, hiszen közel fekszik a cseh, a szlovák és a magyar határokhoz egyaránt. Ez az ENSZ harmadik székhelye New York és Genf mellett. Jelentőségét növeli, hogy itt székel az EBESZ, az OPEC és számos egyéb nemzetközi és társadalmi szervezet.

Kultúra és látnivalók

A művészet, a kultúra és az európai részletgazdagság kedvelői számára Bécs maga a paradicsom. Ausztria gyönyörű fővárosának külön-külön is óriási élményt nyújt felfedezni látnivalóit, hát még, ha mindre tudunk időt szánni.

A Kärntner Strasse környékén található a Szent István-székesegyház (Stephansdom) és a Kapucinusok temploma (Kapuzinerkirche). A Ring fő nevezetességei közé tartozik az Operaház, a Hofburg, a Parlament és számos fontos múzeum. Érdemes felkeresni a híres vidámparkot, a Prátert is, és az óriáskerékről megcsodálni a várost.

A központi helyszíneken kívül kiváló program ellátogatni a neves osztrák építész és festő egyik leghíresebb művéhez, a Hundertwasser-házhoz, és a Habsburgok állandó nyári rezidenciájához, a pompázatos Schönbrunni kastélyhoz, amelynek kertje is csodálatos.

Szórakozás

Az osztrák fővárosban járva érdemes ellátogatni egy hamisítatlan hangulatú bécsi kávéházba, megízlelve a pompás helyi kávékülönlegességeket. A gasztronómia színes világába kalauzol el egy-egy nagyobb piac, ezek kínálatában ugyanis szinte a Föld minden tájáról találhatók finomságok. És persze érdemes betérni egy vendéglőbe, az igazi Wiener Schnitzelre! A szórakozni vágyókat pedig Bécs igazán trendi bárokkal és lokálokkal várja.

A város minden évszakban csodálatos, azonban talán adventkor a legeslegszebb. Ilyenkor minden fontos belvárosi helyszín díszbe öltözik és fényekbe borul. Árusok lepik el a sétálóutcákat, tereket, és hangulatos miliőben, forralt bort vagy puncsot kortyolgatva lehet válogatni a portékák közül.

Találatok szűkítése

0 reviews

A Boutique Hotel Donauwalzer remek helyen, barátságos környezetben található, a városközpont mindössze 6 perc távolságra van villamossal. Minden vasárnap élő

Ár (átlag / éj)29,500Ft MEGNÉZEM

Hotel Allegro***, Bécs
Bécs Ausztria

0 reviews

A Hotel Allegro*** elegáns, légkondicionált és hangszigetelt szobái síkképernyős kábel-TV-vel, íróasztallal és fürdővel rendelkeznek. 24 órás recepciót (magyarul is beszélnek!),

Ár (átlag / éj)28,000Ft MEGNÉZEM

Hotel Lucia***, Bécs
Bécs Ausztria

0 reviews

A Hotel Lucia*** a Johnstrasse metróállomás közelében helyezkedik el, ahonnan alig 10 perc alatt elérhető a városközpont. A szálloda teljesen

Ár (átlag / éj)35,000Ft MEGNÉZEM